vineri, 20 aprilie 2012

găinării cu șopârle și sulfine

După cum știți reprezentanții României semnează practic orice act internațional fără să îl citească în prealabil.
Chiar... ce rost ar avea să și fie atenți pe ce document dau cu pixul mai ales dacă evenimentul pentru oficializarea băgării gâtului în jug are loc în vreo parte a planetei pe care nu au vizitat-o (normal, pe banii contribuabililor) cei din delegația plaiurilor mioritice?

Așa că reprezentanții mixturii de comunistoizi, plagiatori și operați pe bani din vânzări anterioare ale odraslelor au semnat la marea derută și contractul de aderare la UE după niște "negocieri" care au constat în plimbarea pe banii contribuabilului a unor habarniști de la ministerele unde au ajuns doar pentru a se plimba pe banii contribuabilului...

Una peste alta, dar printre altele, țara s-a obligat și să verifice cât de cât periodic (în limbaj de specialitate asta se numește "monitorizare" sau - mai pe înțelesul miorilor - "când i se scoală") care o mai fi situația speciilor sălbatice de grija cărora cică ar leșina prefăcuții din vestul continentului.

Ca urmare, România a trecut de la raportări cincinale (realizări mărețe o dată la cinci ani) la alea sexinale (realizări și mai mărețe o dată la șase ani).
Păi, dacă ne-am integrat în UE fix pe 1 ianuarie 2007, logic ar fi fost ca pe 1 ianuarie 2013 să fi venit scadența.
Tradițional, cei de pe la autorități erau ocupați cu orice altceva, doar cu lucrurile pe care le-au promis... nu!
Până la urmă este și de înțeles... deoarece:
- ba și-au făcut un obicei tornadele de a lua măcar acoperișurile din Bărăgan,
- ba dădea peste țară seceta din cauza căreia era agențiile de mediu simțeau o nevoie viscerală de a aproba construirea de (micro)hidrocenrale și în vadul pâraielor deja secate,
- ba a venit puhoiul din cauza căruia președintele bătea cu pumnul în casa netencuită a sinistratului etc.

Vine și restul materialului, dacă aveți răbdare și tutun...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu